Quinoa and Orange Tabbouleh


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FOOD&COMPANYでは店内にてコミュニティ·ディナーを毎月開催します。 オープニングに開催された第一回目のコミュニティディナーでは、学芸大学で親しまれているレストランCignale Enoteca(チニヤーレ・エノテカ)の東森シェフがFOOD&COMPANYの新鮮な食材を用いた料理でゲストをお迎えしました。 コミュニティディナーでの代表的な一品をレシピにし、皆さんに差し上げています。ブログでもこのレシピを紹介して行きますのでぜひチェックしてみてくださいね。


Every month at FOOD&COMPANY a community dinner will be hosted in our store space, and this month marks our very first community dinner held during our opening weekend.  We invited local shop owners in the Gakugei-daigaku (Meguro) area to share a meal and gather around a table.

Cignale Enoteca is a local favorite Italian restaurant (just around the corner from our grocery store) and worked with Chef Tomori to put together a communal dinner menu inspired by and utilizing our fresh produce and products in stock. For every community dinner we host, FOOD&COMPANY will be sharing a recipe to our guests and will make the recipe available on our blog in hopes of inspiring you with refreshing combinations of ingredients.


4人分  /  調理時間15分
Serves 4 people / Cook time 15 minutes

  • キヌア  50g
  • イタリアンパセリ  市販のパックの1/2
  • ミント  市販のパックの1/2
  • 玉ねぎ  1/2
  • オレンジ  1個
  • 塩漬けケッパー  20g
  • 塩  少々
  • ワインビネガー  適量
  • 50g Quinoa  50g
  • ½ bag of Italian parsley
  • ½ bag of mint
  • ½ Onion
  • 1 Orange
  • 20 g of salted capers
  • Pinch of salt
  • Wine vinegar to taste/of preference
  1. 鍋にたっぷりのお湯(*)を沸かしキヌアを5分ほど茹でる。火を止めて5分ほど余熱を通したあとザルにあげ、流水でさらす。
  2. 塩漬けケッパーは水で15分ほど塩抜きし、玉ねぎはみじん切りにして水にさらした後、どちらも水分を十分に切っておく。イタリアンパセリ、ミントもみじん切り。オレンジも食べやすい大きさに切っておく。
  3. 1.2 の全ての食材を合わせて塩、ワインビネガーでお好みの味に整えて出来上がり。


  1. Boil the quinoa in hot water (*) for five minutes with a colander-lined pot.  Raise colander after five minutes has passed and turn off heat. After another 5 minutes has passed, rinse with water.
    * Tip: Boil in steeping hot water in order to remove the smell of the quinoa grain.
  2. Take the salted capers and soak in water for about 15 minutes to lessen the salt intensity.  Finely chop onions and soak in water to lessen the sharp raw flavor.  Take both the capers and onions and make sure all of the fluid has been drained out. Finely chop Italian parsley and mint. Cut oranges into an easy-to-eat size.
  3. Take the ingredients from step 2 & 3 and mix.  Add salt and wine vinegar suitable to your preference.
  4. Try adding octopus or shrimp to this dish for a new twist.

    Recipe by Toshiji Tomori (Cignale Enoteca) / Photograph by Hideaki Hamada